Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Προς το τέλος της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας

Προς το τέλος της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας




Στα όρια της ενότητάς της φθάνει η ΕΕ με τις νέες ,αποικιοκρατικού τύπου ιδέες  της Γαλλίας και της Γερμανίας , που με επίκεντρο το προσφυγικό επιδιώκουν, όχι απλά να επιβάλλουν τον συνοριακό έλεγχο για να αναχαιτίσουν τα  προσφυγικά και μεταναστευτικά κύματα, αλλά για να  αφαιρέσουν την εναπομείνασα εθνική κυριαρχία από κράτη της περιφέρειας.

Το Παρίσι και το Βερολίνο θέλουν να εξαφανίσουν την  εθνική κυριαρχία των μικρότερων χωρών και να ενισχύουν την δική τους. Ενισχύουν τον εθνικισμό τους μέσω της κοινοτικοποίησης των συνόρων των άλλων χωρών.
 Θέλουν να ελέγχουν όχι μόνο τα σύνορα, αλλά και τις επιλογές όλων των αδύναμων κρατών.
Η Ευρώπη οδηγείται με ταχύτητα στο τέλος της.
Κάτι νέο θα εμφανιστεί σίγουρα, αλλά αυτό το νέο θα είναι πολύ άσχημο , πολύ επικίνδυνο και καθόλου ωφέλιμο για τους λαούς.
Καθόλου τυχαίο που το μεγάλο ευρωπαϊκό κεφάλαιο , σιωπά επιδεικτικά .
Γιατί η πλήρης αφαίρεση της εθνικής κυριαρχίας, δεν αφορά μόνο την φύλαξη των συνόρων, αλλά θα επεκτείνεται χρόνια τώρα σταδιακά στην κατάργηση των δυνατοτήτων που έχουν τα κράτη μέλη  της ΕΕ να ασκούν κοινωνική πολιτική , εργατική πολιτική , φορολογική πολιτική κλπ.

Όπως όλα δείχνουν, το προσφυγικό αποτελεί το νέο κεφάλαιο για την αποδυνάμωση της εθνικής κυριαρχίας στα κράτη μέλη  και την παράλληλη ενίσχυση του κέντρου εξουσίας  του Βερολίνου και του Παρισιού. 

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες οι δύο πρωτεύουσες επεξεργάζονται ένα νέο κέντρο  ανάλυσης το οποίο θα αξιολογεί την κατάσταση στα εξωτερικά σύνορα και θα εισηγείται μέτρα στο ενδιαφερόμενο κράτος-μέλος, προβλέπει το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θα παρουσιάσει ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Sueddeutsche Zeitung».
Αν το κράτος δεν συμμορφωθεί, η Επιτροπή θα προτείνει στο Συμβούλιο την αποστολή ομάδας ταχείας ανάληψης δράσης και η απόφαση θα λαμβάνεται - για πρώτη φορά - με «αντίστροφη ειδική πλειοψηφία».

Παρά την πίεση που θα ασκηθεί σε κράτη όπως η Ελλάδα και άλλες χώρες των ευρωπαϊκών συνόρων, η πρόταση δεν απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί γελοία.
Γιατί πως θα δράσουν και πως θα κινηθούν οι κοινοτικοί υπάλληλοι χωρίς την συνδρομή της χώρας την οποία υποτίθεται ότι θέλουν να προστατεύσουν.

Προφανώς είναι μια κίνηση που μεταλλάσσει την Ευρώπη από μια κοινότητα κοινών κανόνων και αξιών, σε ένα διευθυντήριο κρατών , που αφού πρώτα απέτυχαν να δημιουργήσουν μια Ευρώπη ισχυρή , δίκαιη και αλληλέγγυα , την οδηγούν στην αποσύνθεση.

 Όπως έγινε γνωστό το  νέο κέντρο ανάλυσης θα αξιολογεί στο εξής τον κίνδυνο στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα προβαίνει σε συστάσεις προς το ενδιαφερόμενο κράτος-μέλος.
Αν η κατάσταση σε κάποιο σημείο των συνόρων ξεφύγει από τον έλεγχο, τότε ένα νέο κέντρο ανάλυσης θα αξιολογεί τον κίνδυνο. Κατόπιν θα γίνονται συστάσεις στο ενδιαφερόμενο κράτος-μέλος.
Αν το εν λόγω κράτος δεν εφαρμόσει τις συστάσεις, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μπορεί να προτείνει στο Συμβούλιο Υπουργών την αποστολή εντός δυο-τριών ημερών ομάδας ταχείας ανάληψης δράσης.
Αυτή η απόφαση θα λαμβάνεται με ‘αντίστροφη ειδική πλειοψηφία', δηλαδή μια απόφαση θα θεωρείται ειλημμένη, εκτός αν βρεθούν αρκετά κράτη-μέλη για να την εμποδίσουν.

Η Ελλάδα που αποτελεί τον κύριο στόχο αυτών των επινοήσεων συνεχίζει να παραπαίει χωρίς σχέδιο και ουσιαστικές αντιστάσεις .
Υπάρχει ένα συνολικό σχέδιο που εξελίσσεται από την πλευρά των χωρών της κεντρικής Ευρώπης και το οποίο αποσκοπεί στο να μετατρέψει την Ελλάδα σε απόλυτα χειραγωγούμενη χώρα προς όφελος των ιδίων, χωρίς να υπάρχει ουσιαστική αντίδραση.

Η ΕΕ αλλάζει , αλλά προς το χειρότερο.
Η τρομοκρατία, γέννημα θρέμμα της πολιτικής των χωρών που επιχειρούν να επιβάλλουν σε άλλες χώρες ρυθμίσεις ασφαλείας, δεν θα αντιμετωπιστεί όσο  και αν αναπτυχθεί η αστυνόμευση, κάτι που ήδη έχει αποδειχθεί ήδη.
Θα αντιμετωπιστεί μόνο με την ανάπτυξη σχέσεων, το τέλος των πολέμων και την αντιμετώπιση της φτώχειας, αλλά γι αυτά ποτέ η Ευρώπη δεν συζητά , γιατί δεν θέλει να συζητήσει.
 Γιατί επιμένει στην συνταγή της αποικιοκρατίας, της βίας και της διάλυσης χωρών για το δικό τους όφελος.
 Γι αυτό και η κατάσταση θα επιδεινωθεί και η Ελλάδα οφείλει να κάνει τις επιλογές της.
 Όσο μπορεί ακόμη να έχει την δυνατότητα επιλογών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου