Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Παροιμίες της Βουλής.

Παροιμίες της Βουλής.




 «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί». Ε λοιπόν εγώ θα μιλήσω για σχοινί. Γιατί είμαι «επί ξύλου κρεμάμενος» χάρη στις πολιτικές που οι «του σχοινιού και του παλουκιού» γαλάζιοι, πράσινοι και τώρα πορτοκαλί, εφαρμόζουν στην δική μου πλάτη.«Παρατράβηξε το σχοινί»  πιστεύει ο κόσμος πως «πίσσα και πούπουλα» …

«Το πήρε σκοινί κορδόνι» ο κάθε βουλευτής, έμαθε απέξω μια ατάκα χωρίς να ξέρει καν τι σημαίνει και νομίζει πως «θα βγει λάδι». Ούτε λίγοι μήνες δεν πέρασαν κι οι καινούριοι  «έπεσαν με τα μούτρα στο ψητό» κάνοντας τσιμπούσι «στην υγεία των κορόιδων» που έκαναν το λάθος να τους ψηφίσουν.

Χρησιμοποιώντας ως άλλοθι τις λαμογιές, τα σκάνδαλα και τα κάθε λογής εγκλήματα των ....
προηγούμενων, πράττουν ακριβώς τα ίδια κι ακόμα χειρότερα. Σαν να πάει φονιάς σε δικαστήριο και να πει: Κι άλλοι σκότωσαν πριν από μένα! Είναι άραγε αυτό δικαιολογία;

«Δάσκαλε που δίδασκες». Οι προηγούμενοι τιμωρήθηκαν από τον κόσμο επειδή ακριβώς ήταν διεφθαρμένοι. Γι’ αυτό κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ που ξεκίνησε από 3,3% κι όχι η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ. Ποια νομίζουν ότι θα είναι η δίκη τους μοίρα, όταν κάνουν σαν κυβέρνηση, όλα αυτά τα οποία κατηγορούσαν τους αντιπάλους τους, όταν ήταν αντιπολίτευση;

Αλλά «εκεί που είσαι ήμουνα κι εδώ που είμαι θα ‘ρθεις» έπρεπε να απαντήσουν το ΠΑΣΟΚ κι η ΝΔ. Όντως όμως ισχύει, όταν μιλάνε οι γαλαζοπράσινοι για σκάνδαλα, το «είπε ο γάιδαρος τον πετεινό: Κεφάλα». Το ΠΑΣΟΚ βλέπετε, έκανε λίγο καιρό «να καβαλήσει το καλάμι», ο ΣΥΡΙΖΑ μάλλον ήρθε στην εξουσία ως καβαλάρης. Εκμεταλλεύτηκαν την αηδία του κόσμου για την προηγούμενη κυβέρνηση , του Σαμαρά, αλλά τώρα κάνουν τρις χειρότερα! Κι εμείς πάμε «από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη».

Γιατί «εκεί που μας χρωστούσανε, μας πήραν και το βόδι». «Μας ζητάνε τα ρέστα από πάνω». Αντί να προχωρήσει σε Κάθαρση της πολιτικής, πράγμα που περίμεναν πολλοί ψηφοφόροι του, συναγωνίζεται σε Αλαζονεία, Προκλητικότητα και Χυδαιότητα τη Δεξιά. Κατάντησε μέρος της, υπηρέτης τοκογλύφων και μάλιστα «η Πέμπτη φάλαγγα», αφού ούτε η γαλάζια συμμορία δεν τόλμησε να περάσει αυτά που πάνε να περάσουν τώρα! Γι αυτό και οι ονομαστικές ψηφοφορίες. Για να τους εξευτελίσουν κι άλλο. Να δουν με ποιους ψήφους περνάνε τα πιο άδικα και καταστροφικά μέτρα της πιο απάνθρωπης πολιτικής.

Αλέξη Τσίπρα, σου λέω, πως μόνο οι βουλευτές σου σε χειροκρότησαν με το τσιτάτο που είπες περί κρεμασμένου. Οι απλοί άνθρωποι δεν χειροκρότησαν καθόλου. Αντίθετα έσκυψαν το κεφάλι και συλλογίζονται, γιατί βλέπουν ότι δεν κάνεις μόνο την ίδια πολιτική αλλά και τα ίδια λάθη, λέγοντας τις ίδιες ακριβώς δικαιολογίες. «Όμοιος ομείω αεί πελάζει». Κι αυτό μόνο συμφορά προμηνύει για όλους.

Καθώς «η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί». Για να μη χάσεις μια ψήφο στη βουλή, θα χάσεις όλο τον κόσμο που πίστεψε σε σένα και τώρα «πέφτει από τα σύννεφα». Συνέχισε έτσι και θα βρεθείς πολύ σύντομα στο αδιέξοδο που βρέθηκε πριν από σένα ο Σαμαράς, «Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα».

Αλλά τζάμπα σου μιλάω.
Γιατί αν ήσασταν έντιμοι δεν θα ψηφίζατε Μνημόνια, δεν θα μπορούσαν να σας πάρουν με το μέρος τους τα όρνεα οι τοκογλύφοι. «Οι πονηριές και οι προδοσίες οφείλονται αποκλειστικά σε έλλειψη ικανότητας». Και ήθους, να προσθέσω.

Έχε υπόψη σου κι αυτή την παροιμία. «Την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τον προδότη ουδείς».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου