Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Τροχιοδεικτικές τάσεις της πολιτικής της κυβέρνησης….. και που εκφωνεί λόγο ο Υπουργός Εργασίας

Τροχιοδεικτικές τάσεις της πολιτικής της κυβέρνησης….. και που  εκφωνεί λόγο ο Υπουργός Εργασίας



Στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια εκφώνησε  λόγο ο  Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος, σε εκδήλωση για τη βράβευση επιχειρήσεων που τηρούν μέτρα για την προστασία της υγείας και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Εκεί όπου μεταξύ άλλων βραβεύτηκαν οι:

§  ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ 
Η ρυπογόνα εταιρεία, που επιβαρύνει την υγεία των εργαζομένων και των κατοίκων των περιοχών που δρα και η εταιρεία που ο 53χρονος Γιάννης Βάτσας, εργαζόμενος της ΑΓΕΤ και συνδικαλιστής στον κλάδο των ηλεκτρολόγων και της Ομοσπονδίας Τσιμέντου, είχε υποστεί εγκαύματα την ώρα της εργασίας του μέσα στο εργοστάσιο «Όλυμπος.

§  Η Syngenta Hellas AEBE – Enofyta FPP Site
Η  γνωστή  εταιρεία με τα μεταλλαγμένα  και μια από τις  βασικές υπεύθυνες για την καταστροφή των μελισσών που επιβαρύνουν άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα την υγεία όχι μόνο των εργαζομένων αλλά και της ζωης στην Γη.

§  Η CORAL AE
Εταιρεία της  AE  ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ A.E. με τα εργατικά ατυχήματα  και θανάτους που ουκ εστίν αριθμός.

§  Η Vodafone – Πάναφον A.E.E.T. 
Η εταιρεία του εργασιακού μεσαίωνα και της δικαστικά τιμωρημένης για προσβολή μνήμης νεκρού, του Κώστα Τσαλικίδη από την υπόθεση των υποκλοπών.
§  Η Coca-Cola Τρία Έψιλον
Η εταιρεία με τα πολλά εργατικά ατυχήματα, και με το θάνατο του Σαρσέντου Γεώργιου στην Α΄ΒΙ.ΠΕ. ΒΟΛΟΥ.

§  Η Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.( με δύο βραβεία),
Ναι! Αυτή στις Σκουριές. Με τον εργάτη που ακρωτηριάστηκε μόλις πριν λίγες μέρες, με τον άλλον που σκοτώθηκε πριν κάτι μήνες και με την εξασφάλιση της υγείας που παρέχει στο σύνολο των κατοίκων της περιοχής με το θεάρεστο έργο της με την ολοκληρωτική καταστροφή του Περιβάλλοντος στην Χαλκιδική.

Λοιπόν σε αυτές  ο Γ. Κατρούγκαλος πήγε να βγάλει λόγο!

Τι σημασία έχει που αυτές οι εταιρείες καταστρέφουν την υγεία των εργαζομένων που δουλεύουν σε άσχημες  συνθήκες με  πάρα πολλά εργατικά ατυχήματα  και θανάτους ?

Τι σημασία έχει που αυτές οι εταιρείες απολύουν εργαζόμενου ή μεταφέρουν τις δραστηριότητες τους αλλού (Βουλγαρία, Λουξεμβούργο κ.α.)?

Τι σημασία έχει που αυτές οι εταιρείες επιβαρύνουν και μολύνουν το περιβάλλον και επιβαρύνουν τις συνθήκες ζωής και διαβίωσης των κατοίκων των περιοχών που δρουν?

Σημασία έχει ότι αυτές τηρούν τα standar με βάση τους νόμους (τους)και κατά τις ….επιθεωρήσεις, αλλά όλοι ξέρουν τι γίνεται (αλήθεια τι γνώμη έχουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και οι ψηφοφόροι της Αριστεράς που δουλεύουν σε αυτές τις εταιρείες ?)

Ναι λοιπόν αυτές και πολλές άλλες εταιρείες (αναλυτικά στο http://www.hsawards.gr, που βέβαια δεν αποκλείει την ύπαρξη εταιρειών σοβαρών και υπεύθυνων που σέβονται την υγεία και την ζωή των υπαλλήλων της ) βραβεύτηκαν και αυτές τις επιβράβευσε ο Υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, με  την παρουσία του  και με την εκφώνηση  συγχαρητηρίου λόγου στο …λαϊκό ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια με την παρουσία των στελεχών των εταιρειών αυτών και με την απουσία των εργαζομένων και των συνδικάτων τους…

 Αν μη τι άλλο αυτή η παρουσία και εκφώνηση λόγου στην βράβευση αυτών των εταιρειών, δείχνει ως τροχιοδεικτική βολή την νεοφιλελεύθερη τάση της κυβέρνησης…


 Όλοι οι «καλοί» χωράνε, στην νέα …. ρεαλιστική στροφή της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου