Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Κάποιες σκέψεις και κάποιες προβλέψεις για τις εκλογές

Κάποιες σκέψεις και κάποιες προβλέψεις για τις εκλογές


Στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν, τα περισσότερα είναι λίγο πολύ δεδομένα .
Κατά πάσα πιθανότητα, ο νέος μνημονιακός Τσίπρας και το όποιο κόμμα του θα κερδίσουν (ιδιαίτερα λόγω του σύντομου χρονικού διαστήματος που γίνουν οι εκλογές και άρα όσο λιγότερο έχει αισθανθεί «στο πετσί του» ο λαός τι σημαίνει Μνημόνιο Τσίπρα) αλλάζοντας όμως εκλογικό κοινό και προσεταιριζόμενοι την εκλογική πελατεία των παραδοσιακών συστημικών κομμάτων αλλά και τους μηχανισμούς εκπροσώπησής της.
Τα παλιά αυτά κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, θα υποστούν περαιτέρω καθίζηση με κάποια όπως το ΠΑΣΟΚ να απειλούνται με εξαφάνιση.
Ο Σταυρομπομπολάκης θα διασωθεί ως ακραίος νεοφιλελεύθερος «λαγός» του συστήματος και καταλύτης περαιτέρω δεξιάς μεταστροφής της δημόσιας πολιτικής ατζέντας.
Η Χρυσή Αυγή θα σημειώσει άνοδο υποδεχόμενη ένα μέρος του απογοητευμένου από την Αριστερά κοινού του παλιού ΣΥΡΙΖΑ.
Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να απέχει επί της ουσίας από τα πολιτικά επίδικα της κοινωνίας και ως εκ τούτου θα συνεχίσει την πορεία απλής καταγραφής του.
Το μόνο που επί της ουσίας παίζεται είναι αν θα ζητήσει την ψήφο του λαού ένα πλατύ, λαϊκό, ριζοσπαστικό, αριστερό, αντιμνημονιακό μέτωπο διεκδικώντας ταυτοχρόνως το βαρύ φορτίο της μάχης ενάντια στη νέα αντικοινωνική πολιτική της κυβέρνησης, των εγχώριων επιχειρηματικών ελίτ που πλέον τη στηρίζουν και των ξένων επιτρόπων της.
Οτιδήποτε λιγότερο από ένα τέτοιο μέτωπο θα υποβαθμίσει όχι απλώς τη δυνατότητα της Αριστεράς να παίζει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις στην ελληνική κοινωνία τα επόμενα χρόνια αλλά και τη δυνατότητα του λαού μας να αντιστρατευτεί τον επιχειρούμενο εξανδραποδισμό του από το «τρίτο και φαρμακερότερο» Μνημόνιο Τσίπρα.
Οτιδήποτε λιγότερο θα στερήσει από την κοινωνία τον απαραίτητο πολιτικό εξοπλισμό για τις σκληρές μάχες που έρχονται (εκτός αν κανείς πιστεύει πως το να προσανατολιστεί ο λαός προς το ΚΚΕ - ή τη Χρυσή Αυγή! - μπορεί να του δώσει τα κατάλληλα εφόδια για μια τέτοιας έκτασης και σφοδρότητας σύγκρουση).

Και σε αυτό θα κριθούμε όλοι μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου