Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Οι 4 γνωστοί κατασκευαστές κυβερνήσεων(ΕΕ, ΔΝΤ, Γερμανία & ΗΠΑ) , τον Τσίπρα, αυτόν (πια) τον ξέρουν και αυτόν επιλέγουν.

Οι 4 γνωστοί  κατασκευαστές κυβερνήσεων(ΕΕ, ΔΝΤ, Γερμανία & ΗΠΑ) , τον Τσίπρα, αυτόν (πια) τον ξέρουν και αυτόν επιλέγουν.


Με την συμφωνία  των ξένων επικυρίαρχων προχωρά ο Τσίπρας  στις εκλογές.
Οι εκλογές εξπρές στην Ελλάδα όχι μόνο δεν βρήκαν αντίθετο το βρώμικο ευρωπαϊκό κατεστημένο άλλα όλα δείχνουν ότι ήταν και επιθυμία του αν όχι και εντολή του. 
«Στις Βρυξέλλες, οι πρόωρες εκλογές στην Αθήνα αντιμετωπίζονται ως μια «ευκαιρία», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στην εφημερίδα Le Monde, στο οποίο παρατίθενται σειρά, ενθαρρυντικών μάλλον δηλώσεων, από αξιωματούχους της ΕΕ. 
«Κανένας φόβος. Η παραίτηση του Α. Τσίπρα και η οργάνωση των πρόωρων εκλογών τον Σεπτέμβριο δεν φαίνεται να ανησυχούν ιδιαίτερα τους Ευρωπαίους αξιωματούχους και τους εκπροσώπους των δανειστών» επισημαίνει η Monde. 
Αλλά δεν προχωρά ο Τσίπρας σε εκλογές, με την συμφωνία  μόνο των ξένων επικυρίαρχων αλλά και του ντόπιου κατεστημένου και της διαπλοκής  και αυτό θα φανεί και από την στάση των συστημικών  ΜΜΕ στην προεκλογική περίοδο.
Ο Τσίπρας(και οι περί αυτόν ) όχι μόνο έγινε άλλος αλλά πια είναι και με τους άλλους!
Τον θέλουν,  γιατί οι 4 γνωστοί  κατασκευαστές κυβερνήσεων(ΕΕ, ΔΝΤ, Γερμανία & ΗΠΑ), τον Τσίπρα, αυτόν (πια) τον ξέρουν και αυτόν επιλέγουν.
Αυτό το  έχει καταλάβει ο Μεϊμαρ (Μειμαράκης)και έχει «διαολιστεί» και αντιδρά και προσπαθεί να αποδυναμώσει όσο μπορεί τον Τσίπρα,  μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ πέσει αρκετά κάτω από τα  ποσοστά του Ιανουαρίου , με τις διαρροές που θα έχει από αριστερά του ο Τσίπρας,  ώστε να γίνει τελικά άχρηστος για το ευρωπαϊκό ιερατείο, την Γερμανία και ντόπια κέντρα εξουσίας έτσι ώστε να τον  αδειάσουν και τον πετάξουν στο κάλαθο των αχρήστων, ως στημένη λεμονόκουπα και πλήρως εξευτελισμένο.
Εκεί θα καταλήξει πάντως ο Τσίπρας σε κάθε περίπτωση γιατί στο ξένο  παράγοντα  δεν του φτάνει, δεν του φτάνει η μεταστροφή του Τσίπρα, θέλουν να τον εξευτελίσουν και μετά να τον ρίξουν, ώστε να γίνει αρνητικό παράδειγμα πανευρωπαϊκά  και παγκοσμίως .
Πάντως τα αποτελέσματα όπως έχουμε ξαναπεί, είναι προδιαγραμμένα.
Ο  νέος μνημονιακός Τσίπρας και το όποιο κόμμα του θα κερδίσουν (ιδιαίτερα λόγω του σύντομου χρονικού διαστήματος που γίνουν οι εκλογές και άρα όσο λιγότερο έχει αισθανθεί «στο πετσί του» ο λαός τι σημαίνει Μνημόνιο Τσίπρα), με μικρότερα ποσοστά από τις εκλογές του Ιανουαρίου, αλλάζοντας όμως εκλογικό κοινό και προσεταιριζόμενοι την εκλογική πελατεία των παραδοσιακών συστημικών κομμάτων αλλά και τους μηχανισμούς εκπροσώπησής της.
Τα παλιά αυτά κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, θα υποστούν περαιτέρω καθίζηση με το ΠΑΣΟΚ να απειλείται με εξαφάνιση.
Ο Σταυρομπομπολάκης (το σιγανό ποτάμι)θα διασωθεί ως ακραίος νεοφιλελεύθερος «λαγός» του συστήματος και καταλύτης περαιτέρω δεξιάς μεταστροφής της δημόσιας πολιτικής ατζέντας.
Η Χρυσή Αυγή θα σημειώσει άνοδο υποδεχόμενη ένα μέρος του απογοητευμένου από την Αριστερά κοινού του παλιού ΣΥΡΙΖΑ και κάποιους από τους ΑΝΕΛ.
Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να απέχει επί της ουσίας από τα πολιτικά επίδικα της κοινωνίας και ως εκ τούτου θα συνεχίσει την πορεία απλής καταγραφής του με ανοδική τάση.
Οι ΑΝΕΛ μάλλον δεν μπαίνουν στην Βουλή γιατί η μνημονιακή υποταγή τους αναίρεσε πλήρως τον άτεγκτο αντιμνημονιακό του λόγο και διέρρηξε πλήρως  τους δεσμούς του με το μέχρι τώρα εκλογικό κοινό του. Το επιχείρημα το οποίο προβάλλει για να διασώζει είναι ότι θα είναι πάλι στην κυβέρνηση κλείνοντας έτσι το μάτι σε ένα τμήμα των ψηφοφόρων  που επιθυμεί να έχει πρόσβαση στην κυβερνητική εξουσία…
Η πέραν και εκπορευόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ Αριστερά (Λαϊκή Ενότητα)με σιγουριά και άνεση θα μπει στην Βουλή, αλλά το εύρος της απήχησης του θα εξαρτηθεί από το εύρος των ανθρώπων που θα το απαρτίζουν, το βάθος της πολιτικής πρότασης που θα καταθέσουν, τον απεγκλωβισμό τους από την «ταμπέλα » ως «κόμματος  της δραχμής» και το προγραμματικό σχέδιο  για την αναπτυξιακή ανάταξη της πατρίδας μας .

Στην  επόμενη κυβέρνηση εκτός του ΣΥΡΙΖΑ που θα είναι πρώτο κόμμα(αν και ψαλιδισμένο), δεδομένη  είναι η συμμετοχή του Θεοδωράκη (όποιος ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει Ποτάμι και μην πει μετά ότι δεν το ήξερε...), υπουργικό θώκο θα πάρει και ο Καμμένος (άσχετα αν μπει ή όχι στην βουλή) αμειβόμενος για τις καλές υποστηρικτικές φιλομνημονιακές υπηρεσίες και μην παραξενευτείτε αν συμμετέχει σε αυτήν την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ (αν καταφέρει να μπει στη  βουλή) δημιουργώντας μια κατ’ επίφαση  κυβέρνηση εθνικής ενότητας που θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα το 3ο μνημόνια , θα πάρει και άλλα αντιλαϊκά μέτρα και προσπαθήσει να επιβάλει σιωπητήριο (με κάθε τρόπο) 0α στο λαό και στο λαϊκό κίνημα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου