Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Οι απόντες, οι παρόντες διαφωνούντες και οι ανεπαρκείς…. και στην Ηλεία.

Οι  απόντες, οι παρόντες διαφωνούντες και οι ανεπαρκείς…. και στην Ηλεία.


Χάθηκαν και δεν έβγαλαν  …μιλιά και κρύφτηκαν  αυτές τις δύσκολες μέρες, οι  σε άλλες  περιπτώσεις λαλίστατοι Υπουργοί  και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ  με πρώτο και καλύτερο τον Αναπληρωτή Υπουργό  Προστασίας του Πολίτη: Γ. Πανούση,  αλλά και τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού και Θρησκευμάτων: Αρ. Μπαλτά  , τον Αναπληρωτή  Υπουργό  Έρευνας και Καινοτομίας Κ. Φωτάκη , τον Υπουργό  Δικαιοσύνης  Ν. Παρασκευόπουλο , τον Υπουργό  Επικρατείας για καταπολέμηση της διαφθοράς Παν. Νικολούδη και τον Ευρωβουλευτές Δ. Παπαδημουλη .
Είναι βέβαια και κάποιοι που ..μίλησαν και διαφώνησαν δημοσίως, όπως:
Ο   ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος που δημοσιοποίησε επιστολή  του μεσούντος του Δημοψηφίσματος(στις 29/06/2015) απευθύνοντας προειδοποίηση για« ολέθριες  εξελίξεις» και  στην οποία και συνδέει την έξοδο από το ευρώ με την έξοδο από την ΕΕ.
Ο Σάββας Ρομπόλης σύμβουλος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη, που σε  επιστολή του στον Αλέξη Τσίπρα ζήτησε να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους μας και να επανεξετάσει το δημοψήφισμα γιατί οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα. 
Ο Αλέξης Μητρόπουλος που δεν έχανε ευκαιρία να δείχνει την διαφοροποίηση του (και που πάντα δημιουργούσε ερωτηματικά, ανασφάλεια και σύγχυση στην λαϊκή τάση υπέρ του ΟΧΙ) δήλωσε  ότι «είμαστε θανάσιμα παγιδευμένοι. Κάναμε κι εμείς πολλά λάθη και η συμφωνία είναι αυτή που πρέπει να επιδιώξει ο πρωθυπουργός» και  ότι «δεν χρειάζεται δημοψήφισμα, γιατί οδηγούμαστε σε διχασμό».
Ο ευρωβουλευτής Στ. Κούλογλου που δηλώσει ότι «το δημοψήφισμα δεν θα δώσει λύσει στο αδιέξοδο».
Δυστυχώς  ο κατάλογος είναι μακρύς και συμπεριλαμβάνει πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που κρυφτήκαν αυτές τις δύσκολες μέρες.
Και στην Ηλείας δυστυχώς κάπως έτσι ήταν (και είναι) τα πράγματα.
Υπήρξαν   οι διαδοσίες(μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας) που    μιλούσαν  ανοιχτά και δημοσία και υποστήριζαν ότι «το δημοψήφισμα είμαι μαϊμού και ο Τσίπρας θέλει να βγει ΝΑΙ για να διευκολυνθεί να υπογράψει συμφωνία» !!!!!!!!!!!!
Υπήρξαν και άλλοι με έντονη την …«δραστηριότητα» τις  γνωστές διαφωνίες  και οι εσωκομματικές αντιθέσεις και αντιπαραθέσεις που πήραν  την μορφή της δημόσιας έκθεσης.
Υπήρξαν οι κρυπτόμενοι και οι αδρανείς  στην Ηλεία αυτές τις δύσκολες μέρες, που ήταν σίγουροι ότι θα χαθεί το δημοψήφισμα, πίεζαν φορτικά να μη γίνει και "πούλησαν" τον ΣΥΡΙΖΑ στην λαϊκή προσπάθεια υπέρ του ΟΧΙ.
Που ήταν όλοι οι  υποψήφιοι (με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ )Βουλευτές, Δήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, που ήταν τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία (όχι όλοι γιατί υπάρχουν και φωτεινές εξαιρέσεις και μπράβο τους), πού δεν εξέδωσαν ούτε μία ανακοίνωση, δεν δημοσίευσαν ούτε ένα άρθρο στα ΜΜΕ,  που δεν μοίρασαν ούτε ένα φυλλάδιο για τη υποστήριξη του ΟΧΙ, που δεν.., που δεν…, που δεν…, που δεν έκανα τίποτα από όλα αυτά που αντίστοιχα έκαναν όταν ζητούσαν τον σταυρό για να εκλεγούν αυτοί Βουλευτές, Δήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι.
Υπάρχουν  βέβαια  και ανεπαρκείς στην Ηλεία.
Που ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία που εκτός από δυο αξιοθρήνητες σε μαζικότητα  ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία σε Πύργο και Αμαλιάδα(αυτή ήταν απλώς υποφερτή ) συγκεντρώσεις, που έγιναν με ελλιπέστατη ενημέρωση των πολιτών της Ηλείας, με παρουσίες απλώς για να φωτογραφηθούν και να κάνουν δηλώσεις στα Μέσα Ενημέρωσης, με απαράδεκτες  ομιλίες (στον Πύργο ήταν και αυτή η κυρία της Κ.Ε. που προσπάθησε να μας κάνει μάθημα αφ΄ υψηλού… μιας και πέρασε από τα μέρη μας), ελάχιστες ήταν οι περιοδείες για μοίρασμα ενημερωτικού υλικού , με  καμία ομιλία, καμία σύσκεψη για συσπείρωση πολιτών υπέρ του ΟΧΙ, χωρίς συγκρότηση ευρείας επιτροπής υπέρ του ΟΧΙ, χωρίς ένα κείμενο υποστηρικτών του ΟΧΙ, χωρίς παρέμβαση στο τοπικά Μέσα Ενημέρωσης (εφημερίδες, TV, ραδιόφωνα internet media), με αρθρογραφία, συνεντεύξεις, σχολιασμούς, τοποθετήσεις, χωρίς.., που δεν…, χωρίς.., που δεν…, χωρίς.., που δεν….
Αυτοί οι  ανεπαρκείς νομίζουν ότι ο αγώνας τους ( !!!!!!!! και πούντος αυτός;) και αφού υπογράψουν με το γαλόνι τους, τον τίτλο τους (που πόσο τους αρέσει!) κάνουν την «ευφυή» διαπίστωση «Η Ηλεία έγραψε για μια φορά ακόμα Ιστορία. Δεν υπόκυψε στους εκβιασμούς και με το καταπληκτικό 65% (4 μονάδες παραπάνω απο τον πανελλαδικό μέσο ορο) εστειλε ισχυρό μυνημα στους ξένους και ντόπιους λύκους. Αποδείχτηκαν εμπρακτα οι στίχοι του ποιητή "σε τουτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει" .Τό πρώτο καρφί απο το φέρετρο της λιτότητας , των μνημονίων , της υποτέλειας και της εξάρτησης του Λαού , βγήκε . Θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα .Ο αγώνας συνεχίζεται .» Τι να πει κανείς, τραγωδία! Κοκόρεμα, απουσία επαφής με την πραγματικότητα, αντιστροφή της πραγματικότητας, προσπάθεια καπήλευσης μιας λαϊκής αντίδρασης στην οποία δεν συνέβαλαν καθόλου, και αυτοϊκανοποίηση του τίποτα.
Ας κάνουν την αυτοκριτική τους και  ας ζητήσουν και συγγνώμη από  τους μαχητές σε αυτούς που από τον ΣΥΡΙΖΑ πάλεψαν για του ΟΧΙ (Πανελλαδικά και στην Ηλεία) και ας μη μιλάνε τουλάχιστον για ισόποσο χρόνο με την απουσία τους χρόνο και ισοβαρώς  με την ανεπάρκεια τους.
Το 61,3% δεν μπορεί να αποτελέσει κολυμπήθρα του Σιλωάμ για τους απόντες και ανεπαρκείς  αλλά ευκαιρία για αυτοκριτική, παραιτήσεις, ανασύνταξης του ΣΥΡΙΖΑ, προγραμματικού σχεδιασμού και συγκεκριμένης πρότασης για την ανάπτυξη  του νομού Ηλείας  και  καθημερινής παρέμβασης για όλα τα κοινωνικά και πολιτικοοικονομικά τεκταινόμενα της Ηλείας  .
Μαρίνος Λάμπρος.

Υ.Γ.
1.Ομιλώ και γράφω ως πολίτης και μη μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και που δεν επιδιώκω καμία θέση δημόσια ή κομματική, από τις οποίες πέρασα, έμαθα, αγωνίστηκα  πληγώθηκα  και διαφωνώντας τις αρνήθηκα , γράφω και κάνω κριτική για να πάει η Ελλάδα και Ηλεία μπροστά, η Αριστερά να έχει μέλλον και να είναι ενωμένη!
2.Υπενθυμίζω τις δύο επιστολές μου:
Α. Στις 28/06/2015:Προς την Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Επιστολή κριτικής, προτάσεων και εγρήγορσης (http://odisseasml.blogspot.gr/2015/06/blog-post_38.html) .
Β. 30/06/2015: Κείμενο συμβολής προς την Επιτροπή Υποστήριξης Του Όχι - Ν. Ηλείας (http://odisseasml.blogspot.gr/2015/06/blog-post_30.html ). Επιστολές που μάλλον δεν κάνατε τον κόπο να τις διαβάσετε,, αλλά γιατί να το κάνετε αυτό αφού τα ξέρετε όλα!
3. Επαναλαμβάνω ότι υπήρξαν εξαιρέσεις στην δράση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία (όπως και πανελλαδικά) που αγωνίστηκαν, προώθησαν την καμπάνια του ΟΧΙ. Οι βουλευτές Έφη Γεωργοπούλου και Δημ. Μπαξεβανάκης καθώς  και ορισμένα στελέχη και μέλη  ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία πάλεψαν με αυταπάρνηση  και έσωσαν τη τιμή της Αριστεράς στο νομό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου