Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Το τρίο «Μνημόνιο über alles», οι προτάσεις και τα αξεσουάρ τους.

Το τρίο «Μνημόνιο  über alles», οι προτάσεις και τα αξεσουάρ τους.

Πατριωτική  λύση προτείνει ο ένας (το Ποτάμι ), η εθνική συνεννόηση ο δεύτερος  (η ΝΔ) και  εθνική ομάδας διαπραγμάτευσης ζήτησε ο τρίτος (το ΠΑΣΟΚ) .
Με βάση τα όσα έχει πει μέχρι τώρα, μπορούμε με ασφάλεια να υποστηρίξουμε ότι όλα αυτά τα πατριωτικά και εθνικά ( συνεννόηση, λύση, ομάδα)  γι αυτούς είναι η πάση θυσία παραμονή της χώρας στο ευρώ ακόμη και με συμφωνία κατάφωρα αντιλαϊκή.
Να δεχθεί λοιπόν η κυβέρνηση και να την υποστηρίξει η αντιπολίτευση τη μείωση των συντάξεων, την αύξηση των τιμών σε προϊόντα και υπηρεσίες μαζικής κατανάλωσης, την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, την μη επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, να κάνει γαργάρα το θέμα του χρέους και ταυτοχρόνως να ζητήσει συγνώμη γιατί προχώρησε στη μονομερή ενέργεια να δώσει 200 εκατομμύρια ευρώ στους φτωχούς, προκειμένου να ανακουφιστεί κάπως η τραγική κατάσταση τους.
Να συνεχίσει λοιπόν η κυβέρνηση την μνημονιακή πορεία που ακολούθησαν  ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και θέλει το Ποτάμι και  να κινούμεθα μόνιμα  στον δρόμο της εξυπηρέτηση ενός μη βιώσιμου χρέους  χωρίς καμία ελπίδα ανακάμψεις  και ανάπτυξης αποικία χρέους και οι Έλληνες δουλοπάροικοι.  
Μ' άλλα λόγια να συναινέσουμε να συνεχιστεί -άγνωστο για πόσα χρόνια ακόμη- η καταστροφική πολιτική της λιτότητας και να συμφιλιωθούμε με την ιδέα ότι η μεγάλη ανεργία, η απλήρωτη εργασία, η μερική και κακά αμειβόμενη απασχόληση θα μας συνοδεύουν για πολύ καιρό.
Και βεβαίως πρέπει να εξορίσουμε από το μυαλό μας κάθε βέβηλη σκέψη ότι μπορεί να υπάρχει και άλλος δρόμος, να ψηφίζουμε συνετά και να μην εξοργιζόμαστε όταν οι φίλοι μας εταίροι επιλέγουν πριν από μας για μας και για το καλό μας κανονικούς πρωθυπουργούς και κανονικές κυβερνήσεις για να διοικούν τη χώρα.

Τα περί αξιοπρέπειας, εθνικής κυριαρχίας και λαϊκής βούλησης είναι απλώς αξεσουάρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου