Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Κείμενο συμβολής προς την Επιτροπή Υποστήριξης Του Όχι - Ν. Ηλείας.

Κείμενο συμβολής προς την Επιτροπή Υποστήριξης Του Όχι - Ν. Ηλείας.

29 Ιουνίου 2015
Έχοντας εκδηλώσει με κατηγορηματικό τρόπο την υποστήριξη μου στο ΟΧΙ στο Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, το κείμενο το που εμφανίστηκε ως « Διακήρυξη-ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΟΧΙ- Για το δημοψήφισμα της 5ης Ιούνη» με βρίσκει αντίθετο για τους εξής λόγους:
1.Ποια είναι η «ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΟΧΙ» που προωθεί αυτό το κείμενο, από ποιους αποτελείται. Αν είναι κείμενο προς συζήτηση, θα έπρεπε σήμερα κιόλας αυτός ή αυτοί (που προς τιμή τους παίρνουν αυτήν την πρωτοβουλία και μπράβο τους) να καλέσουν σύσκεψη ευρεία για να συγκροτηθεί η «ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΟΧΙ» στην Ηλεία (και σε κάθε πόλη) και να αποφασιστεί το πολιτικό περιεχόμενο, αλλά οι δράσεις που επείγουν, γιατί η 5η Ιουλίου είναι σε 6 ημέρες, δηλαδή … αύριο !
2.Αποτελει μάλλον ιδεολογικοπολιτικό κείμενο μιας τάσης και μιας άποψης του ΣΥΡΙΖΑ, είναι κείμενο με εμμονές και δεν ανοιχτό στην συσπείρωση πολιτών από κάθε πολιτική και κομματική τοποθέτηση και αυτό γιατί:
2.1.Η αποστροφή του κειμένου «Οι "θεσμοί" , παρά τις παραχωρήσεις και υποχωρήσεις της Ελληνικής κυβέρνησης , πέρα των κόκκινων γραμμών που έθετε η λαϊκή εντολή της 25ης Γενάρη», ουσιαστικά κάνει κριτική στην διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης και με αυτό τον τρόπο αποκλείει πολίτες που έχουν διαφορετική άποψη και εισαγάγει με «πονηρό» τρόπο την άποψη μιας εσωκομματικής τάσης.
2.2. Το ίδιο ισχύει και για την αποστροφή του κειμένου ("θεσμών" - βλέπε τρόικα ) που με άκομψο τρόπο αναπαραγάγει την προπαγάνδα του μνημονιακού μπλοκ, περί αναληθειών της κυβέρνησης και ότι διαπραγματευόταν και συνδιαλεγόταν με την τρόικα και απλώς την είχε ονομάσει «θεσμοί».
2.3. Η επίθεση στα μνημονιακά κόμματα (Ν.Δ. , ΠΑΣΟΚ , Ποτάμι) ενώ κατά βάση είναι απολύτως σωστή, είναι ταυτόχρονα άκαιρη και σεχταριστική γιατί τα δύο μεγάλα ζητούμενα του Δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου είναι 1.Το ΟΧΙ να λάβει μεγάλα ποσοστά και 2.Να υπάρχει υψηλή συμμετοχή στην ψηφοφορία και αυτό επιτυγχάνεται με την συσπείρωση ψηφοφόρων και οπαδών και από αυτά τα κόμματα (Ν.Δ. , ΠΑΣΟΚ , Ποτάμι).
3. Το κείμενο της διακήρυξης είναι δυσνόητο και πολύπλοκο ενώ πρεπει να είναι απλό κατανοητό και να απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, στο 100% του ελληνικού λαού ακόμα και σε αυτούς (προπαντός σε αυτούς ) που είναι έξω από την πολιτική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ .Διδαχτείτε από την ανακοίνωση - κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ που αναφέρει μόνο τα εξής « Ο ελληνικός λαός δεν εκβιάζεται – Δεν τρομοκρατείται - Υπερασπίζεται τη Δημοκρατία. Στο δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη λέμε ΟΧΙ στη λιτότητα. Λέμε ΟΧΙ στα τελεσίγραφα των δανειστών. Λέμε ΟΧΙ στην κατάλυση της δημοκρατίας. Συμμετέχουμε στις αυριανές κινητοποιήσεις και στέλνουμε ισχυρό μήνυμα υπερηφάνειας, ελπίδας και αξιοπρέπειας σε Ελλάδα και Ευρώπη. ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ του ΣΥΡΙΖΑ»
Η συμπεριφορά και οι διακηρύξεις άλλων επιτροπών στην υπόλοιπη Ελλάδα μπορούν να σας βοηθήσουν.
Φίλες και Φίλοι,
ότι είναι να γίνει, (σύσκεψη, διακήρυξη, ομιλίες συγκεντρώσεις, οι περιοδείες, σε κάθε πόλη, χωριό και γειτονιά) και η ενημέρωση του Ηλειακού λαού με επιχειρήματα, ποιες είναι θέσεις των δανειστών, ποιες είναι οι προτάσεις της κυβέρνησης, η αντιμετώπιση του συνόλου των μνημονιακών κομμάτων για την εκτροπή του διακυβεύματος του Δημοψηφίσματος, του ΝΑΙ και του ΟΧΙ από τη απόρριψη των ιταμών αξιώσεων της Ε.Ε, ΕΚΤ και ΔΝΤ στην αποδοχή ή όχι του Ευρώ και της Ευρώπης, και της στάσης του ΚΚΕ για διπλό όχι ,
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΑ!
Φιλικά
Μαρίνος Λάμπρος.

Σημείωση:
Το κείμενο αυτό το ανάρτησα στον   τοίχο της Επιτροπή Υποστήριξης Του Οχι - Ν. Ηλείας στο facebook και οι διαχειριστές (άραγε ποίοι είναι και γιατί κρύβονται )  το διέγραψαν !
Φαίνεται  τα όρια Δημοκρατικότητας και πλουραλισμού τους είναι τόσο  στενά όσο οι απόψεις και το μυαλό τους.
Ντροπή!
Και ύστερα  θέλουν να δημιουργήσουν ενωτικό κίνημα υπέρ του ΟΧΙ.
Τι να πει κανείς…
Φοβικοί στην ύπαρξη διαφορετικών απόψεων για ένα θέμα και στην  δυνατότητα ελεύθερης έκφρασής.
Μικρόψυχοι, στενόμυαλοι και μακριά από την κοινωνία !

Παρ΄ όλα  αυτά εμείς λέμε ΟΧΙ στο Δημοψήφισμα της 5ης  Ιουλίου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου