Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Η πρόκληση πανικού ήταν ο στόχος της προβοκάτσιας με το μεταναστευτικό.

Η πρόκληση πανικού ήταν ο στόχος της προβοκάτσιας με το μεταναστευτικό.

Δυστυχώς η κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά σε μια προβοκάτσια που στοχεύει στην γενική αναταραχή. Η πρόκληση πανικού ήταν ο στόχος: Οι μετανάστες δεν ελέγχονται, τα σύνορα δεν φυλάγονται, όσοι κρατούνται απελευθερώνονται. Και εκτός όλων αυτών, ο κάθε ταξίαρχος βγάζει ότι διαταγή του γουστάρει. 
Άρα η χώρα δεν διοικείται! Οι χαλαρές απαντήσεις της κυβέρνησης κατά του κ. Σαμαρά δεν αρκούν. Αυτό που απαιτείται είναι η διαβεβαίωση πως η χώρα διοικείται παρά τις προσπάθειες ορισμένων να δημιουργήσουν χάος και αβεβαιότητα. Απαιτείται μια πολιτική δήλωση για να καταλάβουν όσοι υπονομεύουν την κυβέρνηση και τη χώρα ότι δεν θα τους περάσει.
Η «Διαταγή» του υποστράτηγου της Αστυνομίας που ανακοίνωσε μια «Νέα Μεταναστευτική Πολιτική» είναι μια πρωτοφανής ενέργεια που επιδίωξε να εκμεταλλευθεί την ανησυχία της κοινωνίας για την διαχείριση των μεταναστών και των προσφύγων . Και μπερδεύει σκοπίμως την μεταναστευτική πολιτική (ένταξη των μεταναστών, υπηκοότητα παιδιών που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα κα) με την προστασία από την μετανάστευση. Η «Διαταγή» βγήκε χωρίς φυσικά να το ξέρει ο αρμόδιος υπουργός Γ. Πανούσης να γνωρίζει οτιδήποτε. Η υπόθεση με τον Υποστράτηγο ξεκαθαρίστηκε άμεσα αφού και η «Διαταγή» του ακυρώθηκε και ο ίδιος θα πάει σπίτι του.
Όμως το κλίμα ασάφειας θα συνεχίσει να καλλιεργείται. Κι αυτό επειδή υπάρχουν ασάφειες στην πολιτική αντιμετώπισης της μετανάστευσης.
Το μπλέξιμο μεταξύ της πολιτικής για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες με την προστασία των συνόρων και την μετανάστευση. 
Το μπλέξιμο για τις αρμοδιότητες των υπουργών (Πανούση, Χριστοφιλοπούλου). 
Την ασάφεια σε ότι αφορά την αποφασιστικότητα να προστατευθούν τα σύνορα της χώρας. 
Την χρονική στιγμή αφού βρισκόμαστε στην μετάβαση από ένα καθεστώς μεταναστευτικής πολιτικής σε μια άλλη πολιτική.
Όλα αυτά όμως δεν έχουν σχέση με την προσπάθεια να δημιουργηθεί πανικός στη χώρα και η αίσθηση της ακυβερνησίας. 
Αυτό είναι που καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση. Η προσπάθεια αυτή θα συνεχισθεί και μάλιστα με μεγαλύτερη ένταση όσο πλησιάζουμε στον Ιούνιο, όπου αναμένεται η κρίσιμη διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Και εκεί οι εντός των τειχών, περιμένουν πτώση της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου