Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Τα όρια των εκβιασμών και τα πιο ισχυρά μας «όπλα»

Τα όρια των εκβιασμών  και τα πιο ισχυρά μας «όπλα».

Ορθώς η ελληνική κυβέρνηση έχει επικεντρώσει τη στρατηγική της στο πολιτικό επίπεδο και αρνείται να υποκύψει στους εκβιασμούς.
Ποιο είναι όμως το όριο των εκβιασμών αυτών;
Ασφαλώς η αποπομπή της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είναι μια πράξη αδιανόητη και σε νομικό - θεσμικό και σε οικονομικό και σε πολιτικό επίπεδο. Μια χρεοκοπία επίσης της Ελλάδας εντός της Ευρωζώνης θα προκαλούσε ένα εξίσου καταστροφικό αποτέλεσμα και θα οδηγούσε, αργά ή γρήγορα, στη διάλυση της Ευρωζώνης…
Δεν πρέπει να τρέφουμε ψευδαισθήσεις ότι η διατήρηση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη γίνεται για λόγους «αλληλεγγύης»…
Εάν μπορούσαν θα μας είχαν εκδιώξει εδώ και καιρό… Όμως το ευρύτερο συνολικό κόστος θα έχει τόσο καταστροφικές συνέπειες για αυτούς ώστε να μην το αποτολμούν.
Ορός επιβίωσης του ελληνικού λαού είναι να αντέξει, να μην υποκύψει στους απαραδέκτους εκβιασμούς. η γερμανική πολιτική «ποντάρει» στο ενδεχόμενο αποδυνάμωσης του εσωτερικού μετώπου, στην υποχώρηση της κυβέρνησης, στην απώλεια του πολίτικου και κοινωνικού κεφαλαίου που αυτή διαθέτει σήμερα.
Τα πιο ισχυρά μας «όπλα» είναι οι καταστροφικές συνέπειες για την Ευρωζώνη και την ΕΕ από μια ενδεχόμενη «έξοδο» της χώρας μας και παράλληλα η γεωστρατηγική σημασία της Ελλάδας στο «τόξο» που ξεκινά από τη Β. Αφρική και φθάνει έως την Ουκρανία, γεγονός που αφορά καίρια τα συμφέροντα των ΗΠΑ.
Αυτά τα δύο βασικά πλεονεκτήματα που διαθέτουμε θα πρέπει να αξιοποιήσουμε μέσα από προσεκτικές, μελετημένες, συντονισμένες κινήσεις.

Και να υπενθυμίζουμε συνεχώς σε εκείνους που ασκούν τον συστηματικό πολιτικό πόλεμο κατά της χώρας μας ότι «εάν ανοίξουν την πόρτα του τρελοκομείου τότε θα τους ακολουθήσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου