Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Ο πολιτικός υπονομευτής Αντ. Σαμαράς και η ονείρωξη του.

Ο πολιτικός υπονομευτής Αντ. Σαμαράς και η ονείρωξη του.

Στην  χώρα  μας υπαρχει ένα εσωτερικό μέτωπο, πλέγμα της διαπλοκής και των μνημονιακών συμφερόντων, που το γνωρίσαμε και γνωρίζουμε ως  «αμαρτωλό τρίγωνο» της πολιτικοοικονομικής διαπλοκής, που συγκροτείται από τους τραπεζίτες, τους ιδιοκτήτες των μνημονιακών ΜΜΕ, τους εργολάβους και προμηθευτές που εκφράζονται πολιτικά από το μνημονιακό πολιτικό και κομματικό προσωπικό και το οποίο  συντονίζεται και καθοδηγείται από τη γερμανική οικονομικοπολιτική ελίτ και τους ελεγχόμενους από αυτή «θεσμούς».
Πρόκειται, κυριολεκτικά, για τη λειτουργία μιας 5ης φάλαγγας στο εσωτερικό της χώρας, με πολιτικό πρωταγωνιστή τον Αντ. Σαμαρά και προπαγανδιστικούς μηχανισμούς τα μνημονιακά ΜΜΕ, τα οποία -ύστερα από μια σύντομη περίοδο «μετριοπαθούς αντιμετώπισης» της κυβέρνησης- επανήλθαν στον γνωστό προεκλογικό τους ρόλο. Πρώτη τους «είδηση» το grexit και το grexident, ενώ ως κυβερνητικό ρεπορτάζ επιλέγονται οι δηλώσεις της Άνγκ. Μέρκελ, του Β. Σόιμπλε, του Μ. Ντράγκι, του Γ. Ντάισελμπλουμ… Αυτοί, άλλωστε, είναι στην πράξη οι καθοδηγητές τους.
Για να υπηρετηθεί από το 2010 μέχρι σήμερα η μνημονιακή στρατηγική, χτίστηκε ένα ολόκληρο οικοδόμημα από θεσμούς και μνημονιακές εξουσίες που στελεχώθηκαν από τους «πρόθυμους» των μνημονιακών κυβερνήσεων και τους εντεταλμένους των δανειστών και της γερμανικής ελίτ. Υπάρχει ένα «μνημονιακό κράτος» στο εσωτερικό του επίσημου κράτους που έχει κάθε διάθεση και δυνατότητα να λειτουργεί και να υπονομεύει σήμερα και σε καθημερινή βάση την κυβερνητική πολιτική.
Οι τραπεζίτες, που διοικούν στην ουσία χρεωκοπημένες τράπεζες, οι οποίες συντηρούνται με τα δεκάδες δισ. ευρώ που χρεώθηκε ο ελληνικός λαός, αρνούνται την αλλαγή διοικήσεων. Αρνούνται μάλιστα την τοποθέτηση της Λ. Κατσέλη στη θέση της προέδρου της Εθνικής επειδή θα προεδρεύει ex officio στο Συμβούλιο των Τραπεζών, γι' αυτό και προτείνουν τον εκλεκτό τους κ. Μ. Σάλλα… Ποιας εμπιστοσύνης όμως μπορούν να απολαμβάνουν αυτοί οι κύριοι, όταν πριν από λίγες ημέρες, κατά τη διάρκεια του κρίσιμου για το μέλλον της χώρας Eurogroup, πρότειναν στους πελάτες τους «ειδικά» χρηματιστικά προϊόντα που διοχέτευαν τις καταθέσεις των ελληνικών τραπεζών στο Λουξεμβούργο, στον γνωστό «παράδεισο» της φοροδιαφυγής και της φοροκλοπής που κατασκεύασε  ο γνωστός κ. Γιούνκερ;
Η μνημονιακή ελεγκτική - εξουσιαστική δομή εγκαταστάθηκε σε κάθε υπουργείο, σε κάθε δημόσια επιχείρηση, σε πρωτεύοντες θεσμούς, όπως η τοπική αυτοδιοίκηση, επιβάλλοντας μέχρι την τελευταία τους λεπτομέρεια τις μνημονιακές επιλογές.
Πολιτικός εκφραστής της 5ης φάλαγγας και του αμαρτωλού τριγώνου της διαπλοκής ο Αντ. Σαμαράς, συνεπικουρούμενος από τον Ευ. Βενιζέλο. Ο Αντ. Σαμαράς ζει στον δικό του ιστορικό χρόνο, ως εάν να μην έγιναν εκλογές, και συμμετέχει στην προσπάθεια αποσταθεροποίησης και ανατροπής της κυβέρνησης, πιστός στο δόγμα της «αριστερής παρένθεσης». Ο ίδιος φέρει προσωπική ευθύνη για την κατάπτυστη ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ενώ επιχειρεί να αγνοήσει και να μειώσει τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση με μια σειρά αθλίων μεθοδεύσεων, όπως η απουσία του από το Μέγαρο Μαξίμου κατά την παράδοση στον νέο πρωθυπουργό και το αίτημά του να ενημερωθεί για την πρόσφατη ιταμή τουρκική πρόκληση από τον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ και όχι από τον αρμόδιο υπουργό. Όσο για τη δήθεν εγκύκλιο για τα κέντρα φύλαξης των μεταναστών, εκεί λειτούργησε άψογα η αλυσίδα της διαπλοκής, από τον εκθειαζόμενο -παλαιότερα- από τη χουντική εφημερίδα «Στόχος» υποστράτηγο Ν. Νίτσα (που ήδη αποστρατεύθηκε) έως τον μνημονιακό ΣΚΑΪ και τον ίδιο τον Αντ. Σαμαρά, που έσπευσε το μεσονύκτιο να εκδώσει μια απαράδεκτη -ακροδεξιάς κοπής- ανακοίνωση.
Όμως, ο ρόλος τον οποίο επέλεξε ο Αντ. Σαμαράς είναι ιστορικά καταδικασμένος. Ο ίδιος αποτελεί ανεπιθύμητο πρόσωπο όχι μόνο για τα στελέχη της ΝΔ που τρέφουν φιλοδοξίες, αλλά και για ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνικής βάσης της παλιάς φιλελεύθερης - αστικής παράταξης, που είτε εγκατέλειψε ήδη τη ΝΔ είτε την ψήφισε «με μισή καρδιά» για παραδοσιακούς λόγους.
Όσο δεν δρομολογείται όχι απλώς η αλλαγή ηγεσίας στη ΝΔ, αλλά η πολιτικοϊδεολογική και κοινωνική επαναφορά της συντηρητικής - φιλελεύθερης παράταξης στην αποκαλούμενη κεντροδεξιά θέση, τότε η ΝΔ θα «σαπίζει» μαζί με τον Αντ. Σαμαρά.
Ασφαλώς, κάθε αντιπολίτευση «ποντάρει» στην αποτυχία μιας κυβέρνησης προκειμένου να διευρύνει την επιρροή της. Όμως, ο Αντ. Σαμαράς, με την ακροδεξιά στρατηγική στην οποία εμμένει, υιοθετώντας ταυτόχρονα ανοικτά τον ρόλο του υπονομευτή της κυβέρνησης και μάλιστα όταν αυτή διεξάγει κρίσιμες για το μέλλον του λαού και της χώρας διαπραγματεύσεις, έχει χάσει προκαταβολικά το «παιγνίδι». Κανένας από αυτούς που εγκατέλειψαν τη ΝΔ δεν είναι διατεθειμένος να ξαναγυρίσει στη «μνημονιακή κόλαση» που τον καταδίκασε ο Αντ. Σαμαράς…
Ήδη στις πρώτες έρευνες που διεξήχθησαν αυτή την περίοδο -με όλες τις επιφυλάξεις που μπορούν να διατυπωθούν λόγω των πρόσφατων εκλογών- το εκλογικό ποσοστό της ΝΔ κυμαίνεται κάτω από το 20% και φαίνεται ότι οδεύει σταθερά προς πασοκοποίηση…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου