Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Δεν είναι αυτό που θα θέλαμε, αλλά ούτε αυτό που δεν θα θέλαμε.

Δεν είναι αυτό που θα θέλαμε, αλλά ούτε αυτό που δεν θα θέλαμε.
Αντισταθήκαμε, διαπραγματευτήκαμε, διώξαμε την τρόικα από τη χώρα, εξασφαλίστηκε το τέλος της λιτότητας, χωρίς εξευτελιστικούς όρους και χωρίς αμφισβήτηση της λαϊκής κυριαρχίας, ακυρώθηκαν οι δεσμεύσεις για εξωπραγματικά πρωτογενή πλεονάσματα και τα μέτρα(mail Χαρδούβελη) με τα οποία είχε δεσμευθεί η προηγούμενη κυβέρνηση (περικοπές συντάξεων, αυξήσεις σε φόρους κλπ), πάρα το Γερμανικό “bullying” και τα τελεσίγραφα.
Η θέληση του ελληνικού λαού, για διαπραγμάτευση έγινε σεβαστή .
Ας είμαστε ειλικρινείς , όλοι θέλαμε περισσότερα! Το θέμα και το ερώτημα είναι: Μπορούσαμε;
Υπό Όρους , ναι!
Η συμφωνία είναι μάλλον αντίστοιχη του αγωνιστικού επιπέδου του λάου μας, της συνειδητότητας της κοινωνίας ,του επιπέδου συσπείρωσης των αριστερών δυνάμεων (που δεν υπάρχει και μάλιστα ορισμένες δυνάμεις επιχαίρουν για τι δεν κατορθώθηκε κάτι περισσότερο ,όταν δεν βοήθησαν για κάτι τέτοιο) και των δυνατοτήτων του συγκροτημένου πολιτικού οργανισμού(συλλογικό πολιτικό υποκείμενο), του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ.
Ναι σε πολλά θέματα υποχωρήσαμε, αλλά πήραμε μια ανάσα και έχουμε 4 μήνες για να προετοιμαστούμε.
Η νέα διαπραγμάτευση στο τέλος της παράτασης που θα άφορα το χρέος και την επιβίωση μας , θα πρέπει να είναι πιο σκληρή από ποτέ και για αυτό πρέπει να μας βρει πιο έτοιμους από ποτέ …. και για οτιδήποτε .. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου