Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Η καταιγίδα που έρχεται. Τα τελικά διλήμματα τέθηκαν και είναι η ώρα των μεγάλων αποφάσεων.

Η καταιγίδα που έρχεται. Τα τελικά  διλήμματα τέθηκαν και είναι η ώρα των μεγάλων αποφάσεων.
Το δίλημμα που  ανακοίνωσε εν είδει τελεσιγράφου και με την μορφή  του εκβιασμού που έθεσε η άλλη πλευρά, η Γερμανική, καθυποτάσσοντας κάθε άλλη φωνή που πήγε να ψελλίσει κάτι διαφορετικό(Γαλλία, Αυστρία, Ιταλία κλπ ), είναι: ή πλήρης υποταγή(Δηλαδή, στην ουσία κατάργηση της κυβέρνησης, ακύρωση των εκλογών και διατήρηση της Ελλάδας ως αποικίας χρέους ) ή έξοδος από  την Ευρωζώνη Grexit.
Το δίλημμα της Ελληνικής πλευράς,  είναι: ή υποταγή (παράταση μνημονίου, υλοποίηση δεσμεύσεων  του μέιλ Χαρδούβελη), αυτοαναίρεση της κυβέρνησης και της επιλογής των πολιτών στις εκλογές που έγιναν πριν τρεις εβδομάδες ή πορεία ρήξης και σθεναρής αντίστασης και προσπάθεια να προωθήσει τις θέσεις της, «τη βοήθειά» του δίκιου και του λαού.
Το δίλημμα που υπήρχε και προεκλογικά  απαντήθηκε: ΟΧΙ, στην υποταγή και  στην συνέχιση της φρίκης και καταστροφής του παρόντος και εξοβελισμού της ελπίδας και του μέλλοντος,  ΝΑΙ στην  αντίσταση και άλμα στο αύριο και στην ελπίδα.
Τα ζόμπι της μνημονιακής πολίτικης ξαναεμφανιστήκαν, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μαζί με νεοζόμπι το ΠΟΤΑΜΙ, ως φωνή της «λογικής !» επικοινώνησαν και ¨ανησυχούν ΄, οραματίζονται δικαίωση και παρένθεση, συνεπικουρούμενα από τα ΜΜΕ της διαπλοκής ζητούν σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (αυτόν το Πρόεδρο που εκπνέει η θητεία του και αυτήν την σύσκεψη που ποτέ στο παρελθόν δεν πραγματοποίησαν), για να δικαιωθούν(τα ζόμπι) και να γίνει πράξη η προσπάθεια τους για αριστερή παρένθεση.
Η Κυβέρνηση δια στόματος Βαρουφάκη, μίλησε με την γλώσσα της λογικής , έθεσε τα όρια των υποχωρήσεων (που πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ μεγάλα), δηλαδή επεκταση της Δανειακής Σύμβασης (όχι του μνημονίου), μορατόριουμ στις υπάρχουσες  και αποφασισμένες από την προηγούμενη κυβέρνηση «μεταρρυθμίσεις», αλλα ταυτόχρονα  όχι στην υλοποίηση δεσμεύσεων  του μέιλ Χαρδούβελη, με παράλληλη χρηματοδοτική ενίσχυση από ΕΕ και ΕΚΤ και χρόνο 4 μηνών για μια τελική συμφωνία.
 Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης κλήθηκε να υπογράψει, με συνοπτικές διαδικασίες, κείμενο το οποίο δέσμευε την Ελλάδα να υποβάλει αίτημα παράτασης του Μνημονίου. Ο κ. Βαρουφάκης απέρριψε το κείμενο, το οποίο είχε θέσει στο τραπέζι ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ενώ έντονη ήταν η αντίδραση και κυβερνητικών πηγών στην Αθήνα που διαμήνυσαν ότι, υπό αυτά τα δεδομένα δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία απόψε.
 Το κείμενο που κλήθηκε να υπογράψει η ελληνική πλευρά προέβλεπε την υποβολή αιτήματος παράτασης έξι μηνών και τη δέσμευση της επιτυχούς ολοκλήρωσης του προγράμματος. Ανέφερε επίσης ότι η Ελλάδα μπορεί να κάνει χρήση «της ελαστικότητας του υφιστάμενου προγράμματος» αλλά πρέπει να «απέχει από μονομερείς ενέργειες». Παράλληλα σημείωνε ότι η Ελλάδα θα ζητήσει τεχνική παράταση έξι μηνών για το τρέχον πρόγραμμα.
 Επίσης το κείμενο ανέφερε ότι η Αθήνα δεσμεύεται για «κατάλληλα πρωτογενή δημοσιονομικά πλεονάσματα» και όποια νέα μέτρα «πρέπει να χρηματοδοτούνται» και πρόσθετε ότι οι Έλληνες «σημείωσαν ότι σκοπεύουν να ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα», λαμβάνοντας, πάντως, τα κυβερνητικά σχέδια υπόψιν.
Αποτέλεσμα, ναυάγιο, τελεσίγραφο  και εκβιασμός.
Η εκτίμησή μου είναι πάμε σε ρήξη με το Ευρωιερατείο και την Γερμανία και η συνεχεία αυτό εξαρτάται από όλους μας, από την κοινωνία και από την κυβέρνηση και  που όλοι πρέπει να σταθούν, να σταθούμε  στο ύψος της ιστορικής περιόδου που διανύομαι !
Ο λαός, στην Ελλάδα και Ευρώπη, θα κρίνει την σύγκρουση και θα καθορίσει το αποτέλεσμα της. Ο λαός ενεργός, ο ΣΥΡΙΖΑ ως πολιτικός σχηματισμός να κινητοποιεί και να ενημερώνει, με συμπαραστάτη όλων των αριστερών δυνάμεων  και με την προσήλωση στις δεσμεύσεις του Σύριζα μπορούμε να νικήσουμε!
Πάμε για συγκλονιστικά γεγονότα, που θα σφραγίσουν την ιστορία του τόπου και της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου