Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Πρώτο δείγμα απολύτως θετικό, ελπιδοφόρο και απολυτά συγκρουσιακό με το Ευρωιερατείο και την Γερμανία .

Πρώτο δείγμα απολύτως θετικό, ελπιδοφόρο και απολυτά συγκρουσιακό με το Ευρωιερατείο και την Γερμανία .

"Είμαστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα της πατρίδας μας"......Και δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω.
Πρώτο δείγμα θετικό, το περίγραμμα των προγραμματικών δηλώσεων του Αλέξη Τσίπρα, που έκλεισε την ομιλία του κατά την πρώτη μέρα της συζήτησης επί των προγραμματικών το καταληκτικό μήνυμα «Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να διαπραγματευτούμε την ιστορία μας, την υπερηφάνεια μας και την αξιοπρέπεια αυτού του λαού. Αυτά είναι για εμάς ιερές και αδιαπραγμάτευτες αξίες. Είμαστε σάρκα από τη σάρκα αυτού του λαού. Είμαστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας. Σε αυτό ορκιστήκαμε, αυτό θα υπηρετήσουμε μέχρι τέλους δικαιώνοντας τις αξίες αυτού του λαού. Σας καλώ να δώσετε ψήφο εμπιστοσύνης, να δώσουμε αυτή τη μάχη για την πατρίδα μας για να ξανακερδίσει την ελπίδα και τη χαμένη αξιοπρέπειά του ο ελληνικός λαός».
Η ελληνική κυβέρνηση δια στόματος του Αλέξη Τσίπρα έδειξε ανυποχώρητη στις αιτιάσεις των δανειστών, απέρριψε την πιθανότητα υποβολής αίτησης για νέα παράταση του υφιστάμενου προγράμματος αναφέροντας ότι κάτι τέτοιο θα ήταν ενάντια στην πρόσφατη κυβερνητική εντολή που δέχτηκε και χάραξε πορεία για την πλήρη ρήξη.
Με ομιλία ρήξης λοιπόν με τις μνημονιακές πολιτικές (εργασιακά, ΕΝΦΙΑ, αφορολόγητο, 13η σύνταξη, ανθρωπιστική κρίση, επαναπροσλήψεις κ. α.), με προγραμματικές δηλώσεις που διέψευσαν τις διαρροές για μεγάλες υποχωρήσεις της κυβέρνησης και κλείσιμο ματιού στην Μέρκελ, ο Αλέξης Τσίπρας ανέγνωσε ένα συγκρουσιακό κείμενο προσθέτοντας στου στόχους της κυβέρνησης τη διεκδίκηση του κατοχικού δανείου, με επιβεβαίωση των βασικών σημείων των δεσμεύσεων της Θεσσαλονίκης, απέπνευσε έναν αέρα αποκατάστασης της δημοκρατικής λειτουργίας, της ισχύος του Συντάγματος και της απονομής δικαιοσύνης για το παρελθόν, εξήγγειλε σημαντικές φοροελαφρύνσεις για πληττόμενα λαϊκά στρώματα, και κυρίως έστειλε μηνύματα στους εταίρους-δανειστές ότι η κυβέρνηση είναι , επανέφερε το θέμα του κατοχικού δανείου, που είναι κόκκινο πανί για την Γερμανία.
Παρά το ότι δε μίλησε για διαγραφή χρέους ( δεν μίλησε για όρο "διαγραφή" του ¨μεγαλύτερου μέρους του¨ χρέους αλλά για "απομείωση" και "αναδιάρθρωση", μια πιό ήπια διατύπωση που θέτει παρόλα αυτά το θέμα), με θολή την ακολουθουμένη πολιτική για τις τράπεζες, την απουσία τοποθέτησης για το εκλογικό σύστημα σε κάποιες υποχωρήσεις στον τομέα της οικονομίας(δεν αποσαφήνισε πότε θα ξεκινήσει η εφαρμογή του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ) και στο χρονοδιάγραμμα επαναφοράς του κατώτερου μισθού, στην μη ευκρινή στίγμα για το νέο Γεωπολιτικό περιβάλλον (Ρωσία, Συρία, Μέση Ανατολή), ο Αλέξης Τσίπρας ήταν μαχητικός και συνεπής στις προεκλογικές δεσμεύσεις.
Η εκτίμησή μου είναι πάμε σε ρήξη με το Ευρωιερατείο και την Γερμανία, γιατί θεωρώ απίθανο το Eurogroup και η ΕΕ να συναινέσουν στην πολιτική που εξαγγέλθηκε, όσο "μετριοπαθής" κι αν φαίνεται σε κάποιους.
Το δίλημμα που υπήρχε πριν των προγραμματικών δηλώσεων : Υποταγή και συνέχιση της φρίκης και καταστροφής του παρόντος και εξοβελισμού της ελπίδας και του μέλλοντος ή αντίσταση και άλμα στο αύριο και στην ελπίδα, απαντήθηκε με το δεύτερο που είναι αξιοπρεπές, έντιμο , φιλολαϊκό και επίσης και πιο σίγουρο.
Τώρα η συνεχεία αυτό εξαρτάται από "μένα" . από "σένα" από την κοινωνία και από την κυβέρνηση. Το τι θα κάνουν όλοι αυτοί οι παράγοντες, δεν ξέρω (εγώ ξέρω τι θα κάνω), μπορώ όμως να ελπίζω... ότι όλοι θα σταθούν στο ύψος της ιστορικής περιόδου που διανύομαι !
Ο λαός, στην Ελλάδα και Ευρώπη, θα κρίνει την σύγκρουση και θα καθορίσει το αποτέλεσμα της.
Ο λαός ενεργός, ο ΣΥΡΙΖΑ ως πολιτικός σχηματισμός να κινητοποιεί και να ενημερώνει (για αυτό έχω μεγάλη αμφιβολία αν κρίνω από τα της Ηλείας), με συμπαραστάτη όλων των αριστερών δυνάμεων (το ΚΚΕ ακούει; ) και με την προσήλωση στις δεσμεύσεις του Σύριζα μπορούμε να νικήσουμε!
Πάμε για συγκλονιστικά γεγονότα, που θα σφραγίσουν την ιστορία του τόπου και της Ευρώπης.
Υ.Γ.

Η ΝΔ δεν ξεχνά τον αποκρουστικό και αντιδημοκρατικό της εαυτό και αυτό το έδειξε με τα άδεια έδρανα της στις προγραμματικές δηλώσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου