Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Το σκηνικό ετοιμάζεται για πολίτικες εξελίξεις.

Το σκηνικό ετοιμάζεται για πολίτικες εξελίξεις.

Τι συνέβη και ο πρωθυπουργός και ο αριστοτέχνης του στόμφου και της μεγαλοστομίας αντιπρόεδρος και προσπαθούν  να πλασάρουν την πανωλεθρία ως θρίαμβο, διαπραγμάτευση  και αντίσταση ;
Μα, δεν μας διαβεβαίωναν οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στις μεταρρυθμίσεις, ότι με τα πρωτογενή πλεονάσματα που έχουμε πετύχει, με τη μείωση της ανεργίας, την ομαλή έξοδο στις αγορές και το θετικό πρόσημο στην ανάπτυξη, δεν θα χρειαστεί να ληφθούν άλλα επώδυνα μέτρα και πως μπορούμε να βαδίσουμε με σιγουριά στη λεωφόρο του ακτινοβόλου μέλλοντος, αγκαζέ με τους εταίρους μας;
Όμως  οι τροικανοί ζητούν τα πάντα, ακόμη και πράγματα που ξέρουν πολύ καλά ότι δεν μπορεί να τα σηκώσει το παραπαίον σύστημα εξουσίας, για να στείλουν το μήνυμα στους επόμενους ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουν ούτε ίντσα από τις απόψεις τους, προειδοποιώντας έτσι ότι η σύγκρουση μαζί τους εφ’ όλης της ύλης θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στη χώρα. Μ’ άλλα λόγια, θέλουν να κάνουν δύσκολη τη ζωή στους επερχόμενους, αδιαφορώντας για την τύχη των κομμάτων που μέχρι τώρα εκτελούσαν πρόθυμα και χωρίς τύψεις τις εντολές τους.
Και  πάλι  όμως οι τροικανοί πρεπει να αποφασίσουν: Θα εξακολουθήσουν να στηρίζουν μια κυβέρνηση με όλα τα μέσα, ακόμη και με τα πιο βρόμικα σαν κι αυτά που χρησιμοποίησαν στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, ή θα συμφιλιωθούν με την ιδέα ότι είναι πολύ  πιθανόν σε λίγους μήνες να έχουν απέναντί τους μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή και με στρατηγική τελείως διαφορετική απ’ αυτή των προηγούμενων;
Ευτυχώς, όμως που έχουμε επιδέξιους καπεταναίους, κρατάνε γερά το τιμόνι μέσα στη θύελλα και θα οδηγήσουν την «Ελλάδα » σε ασφαλές λιμάνι.
Το επιχείρημα της κυβέρνησης προς μια συντηρητική μερίδα της κοινωνίας και στους τροϊκανούς το εξής: «Αν δεν μας βοηθήσετε, κάνοντας σκόντο στις απαιτήσεις σας, θα στρώσετε το χαλί για να έρθουν οι άλλοι, οι κακοί, οι κόκκινοι, οι εξτρεμιστές». Το αποκρουστικό σκεπτικό σκυμμένων ανθρώπων.
Και τι επιβάλλουν οι περιστάσεις; Να αφήσουμε κατά μέρος κάθε σκέψη περί εναλλακτικών λύσεων, να ψηφίσουν οι βουλευτές της συμπολίτευσης και να υποδεχτούν οι πολίτες  τη νέα συμφωνία, έστω και με μισή καρδιά.
 Πλησιάζει, δηλαδή έφτασε η επέτειος της εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, στις 6 Δεκεμβρίου 2008, από τον αστυνομικό Κορκονέα και την πολυήμερη πανελλαδική εξέγερση της νεολαίας που συνδυάζεται  με την απεργία πείνας του Ν. Ρωμανού και των κινητοποιήσεων συμπαράστασης προς αυτόν.
Πολύ ελπιστούν, (αν δεν προετοιμάζουν και βοηθούν την επανάληψη του 2008) και  φλερτάρουν με την ιδέα μιας νικηφόρας, για τα συμφέροντα τους, επανάληψης της ιστορίας του Δεκέμβρη του 2008.
 Διότι πιστεύουν ότι,   δημοσκοπικά ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν τον Δεκέμβριο 2008 είχε φτάσει στο 15% και λίγους μήνες μετά στις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2009 έλαβε 4,70%. Αφήστε που λίγο πριν τις εκλογές του Ιουνίου 2012 θα κέρδιζε ο ΣΥΡΙΖΑ αν δεν υπήρχε η ενορχηστρωμένη προπαγάνδα των ΜΜΕ ότι θα "χάσουμε τις καταθέσεις και τα σπίτια μας και θα γίνουμε Βόρεια Κορέα"...
Ετοιμαστείτε λοιπόν να υποδεχθείτε δημοσιεύματα , "πληροφορίες" και αναλύσεις  ότι οι Αμερικάνοι και οι Εβραίοι θέλουν να ρίξουν με τους κουκουλοφόρους τον εθνικά υπερήφανο Σαμαρά, όπως και το 2008 θέλανε να ρίξουν τον εθνικά υπερήφανο Κώστα Καραμανλή διότι τα έβρισκε με το φυσικό αέριο του "δικού μας" Πούτιν!
Σε αυτό αν προσθέσετε και λίγο περήφανη αντίσταση της κυβέρνησης  στις επιβουλές της Τρόικας.
Έτσι εξηγήστε την τοποθέτηση του Βενιζέλου που φωτογραφίζει και πιθανές εξελίξεις και συγκεκριμένα πρόωρες εκλογές λέγοντας  «Οι αναγκαίες εγγυήσεις θα δοθούν εφόσον υπάρχει η βούληση του ελληνικού λαού. Γιατί εμείς ενεργούμε στο όνομα του ελληνικού λαού και πρέπει να έχουμε δύναμη, πρέπει να έχουμε στήριξη εσωτερική για να μπορέσουμε να επιβάλουμε την αλήθεια».
Έτσι εξηγήστε την τοποθέτηση του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά που  ζήτησε από τους δανειστές να σεβαστούν τις θυσίες του ελληνικού λαού μιλώντας στο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου τονίζοντας ότι  «Δεν θα δεχθώ παράλογες πιέσεις» και «Δεν θα δεχθούμε νέες μειώσεις σε αποδοχές και νέους φόρους»

Το σκηνικό ετοιμάζεται για πολίτικες εξελίξεις.. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου