Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Ένα βήμα πριν από τις εκλογές.

 Ένα βήμα πριν από τις εκλογές.

Οι  προσπάθειες του Μεγάρου Μαξίμου για να συγκεντρώσει τους αναγκαίους «180»,  θα είναι ατελέσφορες, ιδιαίτερα αφού έκλεισαν οριστικά τα σενάρια περί στήριξης της Χρυσής Αυγής στον Σταύρο Δήμα. Η τρίτη ψηφοφορία στη Βουλή, που θα διεξαχθεί στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας, δεν φαίνεται να συγκεντρώνει όλη την προσοχή των επιτελών των κομμάτων, τα οποία προετοιμάζονται ήδη για την «επόμενη μέρα».
Ο Αντώνης Σαμαράς, πιθανότατα   θα προχωρήσει σε διάγγελμα μέσα στο Σαββατοκύριακο, έχει ήδη δώσει τα δείγματα της προεκλογικής του τακτικής. Με τη δήλωσή του μετά το πέρας της δεύτερης ψηφοφορίας στη Βουλή, ότι η τρίτη διαδικασία «δεν θα είναι ψηφοφορία με το “παρών”, θα υπάρχει ονοματεπώνυμο», επικύρωσε την συνέχιση της κινδυνολογίας, αλλά και της απόδοσης προσωπικών ευθυνών σε όσους δεν ακολουθήσουν τις πολιτικές του επιταγές. Το προεκλογικό δίλημμα που θα θέσει, θα  είναι «πολιτική λιτότητας ή καταστροφή», τακτική η οποία θα αντιμετωπίζει ως ενιαίο «άξονα της καταστροφής» τα κόμματα που δεν υπερψήφισαν τον Σταύρο Δήμα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ήδη εδώ και εβδομάδες σε προεκλογική τροχιά με κυρίαρχο το ζήτημα των συνεργασιών θεωρώντας  ότι το «στοίχημα» για την περαιτέρω πορεία της χώρας θα κριθεί στην επίτευξη της αυτοδυναμίας, καθώς στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ χρειαστεί συμμάχους για τον σχηματισμό κυβέρνησης, αυτό θα ισοδυναμεί με προγραμματική «υποχώρηση».
Στον ευρύτερο χώρο του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν αποκλείεται να ανακοινώσει την ίδρυση κόμματος εντός της επόμενης εβδομάδας, βάζοντας αντικειμενικά «βόμβα στα θεμέλια» της Δημοκρατικής Παράταξης που οικοδομεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Σε αυτό το περιβάλλον δεν αποκλείεται να δούμε και νέες προσχωρήσεις στο Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, που εσχάτως ανακοίνωσε την συνεργασία του με τους «Μεταρρυθμιστές» του Σπύρου Λυκούδη, επιχειρώντας να μπει «σφήνα» στις διεργασίες ανασύνθεσης του κεντρώου πολιτικού χώρου.

Το non paper, το οποίο εκδόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (26.12.2014) που αναφέρει μεταξύ άλλων «  δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται για την συστράτευση των στελεχών ούτε την ημέρα κατάθεσης των ψηφοδελτίων στον Άρειο Πάγο.» δείχνει αν οδηγούμεθα  προς εκλογές ή όχι…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου