Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Γύρω-γύρω όλοι και στη μέση το κορόιδο» , …. δηλαδή η Ηλεία!

Γύρω-γύρω όλοι και στη μέση 
 το κορόιδο» , ….  δηλαδή  η Ηλεία!


Ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ότι:
Υπεγράφη σήμερα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας κοινή απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου και του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τη λειτουργία του αεροδρομίου Τριπόλεως ως αεροδρόμιο κοινής χρήσης μεταξύ Πολεμικής και Πολιτικής Αεροπορίας, με παράλληλη προσωρινή παραχώρηση χρήσης έκτασης προς την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Η υπογραφή της απόφασης πραγματοποιήθηκε παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Πελοποννήσου , Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Γιώργου Διδασκάλου, του Διοικητή της ΥΠΑ Δημήτρη Κούκη, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τοπικών φορέων της Πελοποννήσου. 

Αεροδρόμιο η Αχαΐα, Αεροδρόμιο η Μεσσηνία,   Αεροδρόμιο η  Αρκαδία, Αεροδρόμιο η Ζάκυνθος και στην μέση η Ηλεία χωρίς Αεροδρόμιο!

Αυτό μου θυμίζει το παιδικό παιγνίδι: «Γύρω-γύρω όλοι και στη μέση η το κορόιδο» , δηλαδή  η Ηλεία αν και στο παιδικό παιγνίδι, τα κορόιδα δεν θα είναι πάντα κορόιδα, αφού το ρόλο τους κάποια στιγμή θα αναλάβουν οι άλλοι. Η Ηλεία όμως είναι το διαρκές κορόιδο στα θεματα υποδομών και μάλιστα κάποιοι που υποτίθεται ότι,  εκπροσωπούν (; !) τα δίκαια του τόπου μας επιχειρηματολογούν  κατά της λειτουργίας του πολιτικού Αεροδρομίου στην Ανδραβίδα και μάλιστα βάζουν στόχο την «Η άρση των κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων» στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας . Πως όμως ;

Εγώ απλά  υπενθυμίζω: Σχεδία ανασυγκρότησης, Ολυμπία οδός, Σιδηρόδρομος, Αεροδρόμιο, Δρόμος  Ολύμπια-Τρίπολη, αξιοποίηση της παγκοσμιότητας της Αρχαίας Ολυμπίας, την μη ενίσχυση του Πρωτογενούς τομέα, της μεταποίησης και του ποιοτικού Τουρισμού , Δημοπρατήριο, Βιομηχανική-Βιοτεχνική Ζώνη κ.λ.π…..

Υ.Γ.: Η Αχαΐα  εχει ένα αυτόνομο ΤΕΙ και δυο Πανεπιστήμια Αυτόνομο (Πάτρας και Ανοικτό ),  η Μεσσηνία εχει ένα αυτόνομο ΤΕΙ και Πανεπιστημιακές σχολές,  η  Αρκαδία εχει ένα αυτόνομο ΑΕΙ και σχολές ΤΕΙ και στην μέση η Ηλεία (είπαμε το παιδικό παιγνίδι: «Γύρω-γύρω όλοι και στη μέση η το κορόιδο») εχει δυο Τμηματα ΤΕΙ που φυτοζωούν , δεν έχουν μέλλον και είναι έτοιμα να κλείσουν και να μεταφερθούν στην Πάτρα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου