Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Η λειτουργία και ως πολιτικού του αεροδρομίου της Ανδραβίδας. Νο 2

Η λειτουργία και ως πολιτικού του αεροδρομίου της Ανδραβίδας. Νο 2 


Τα αναγκαία έργα υποδομής που χρειάζεται η Ηλεία, είναι καταγεγραμμένα ως αιτήματα των φορέων της Ηλείας, καθώς επίσης  απορρέουν από τις μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί, δεν είναι θέμα προσωπικής εκτίμησης του καθενός πολιτικού της Ηλείας .

Υπεύθυνη στάση  καθενός πολιτικού άνδρα  της Ηλείας είναι να θέσει το θέμα της οποίας προσωπικής εκτίμησης  του σε δημόσια διαβούλευση και να κατατεθούν τα εκατέρωθεν  επιχειρήματα και  μέσα από τον διάλογο και τις μελέτες να διαμορφωθεί η επιλογή της Ηλείας για το μεγάλο θέμα της λειτουργίας και ως  πολιτικού του Αεροδρομίου της Ανδραβίδα όπως αντίστοιχα έγινε στην Τρίπολη.

Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να πραγματοποιηθεί το πάγιο, καθολικό και διαχρονικό αίτημα των Ηλείων, για τη λειτουργία και ως πολιτικού του αεροδρομίου της Ανδραβίδας.
Η αξιοποίηση του αεροδρομίου και η παράλληλη αξιοποίηση των λιμανιών της Κυλλήνης  και του Κατακόλου  μπορούν να δώσουν αναπτυξιακή ώθηση στην Ηλεία.
Η λειτουργία του πολιτικού αεροδρομίου της Ανδραβίδας δεν θέτει  σε καμία περίπτωση την κατάργηση ή είναι σε  ανταγωνισμό με τα ήδη υπάρχοντα αεροδρόμια της Δυτικής Ελλάδας  καθώς η ζήτηση και οι ανάγκες της Περιφέρειας συνεχώς αυξάνονται.

Αλήθεια μήπως πρέπει να αναζητηθεί η τύχη της « ΜΕΛΕΤΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ» που είχε αναθέσει (Μάιος 2013)το Υπουργείο Μεταφορών  και ο Ηλείος Γενικός Γραμματέας Μεταφορών Νικ. Σταθόπουλος , που εχει ολοκληρωθεί και δεν εδόθη πότε στην Δημοσιότητα(άραγε γιατί;)

Μήπως  πρέπει να αναζητηθεί επίσης το "ΓΕΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ" που είχε συντάξει το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ/ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ/ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΩΝ/ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (Δ7)/ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ Α/Δ (Δ7/Α) από τον  Απρίλιο του 2011.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου